Emirates oferuje usługę rezerwacji posiłków przed lotem na 92 trasach
Usługa rezerwacji posiłków przed lotem Emirates jest już dostępna na 92 trasach na całym świecie. Wśród 30 nowych kierunków, gdzie od 23 października 2023 można z niej skorzystać, znalazły się Rijad, Dżudda, Delhi, Mumbaj i Kuala Lumpur. W ramach ponad 3 tysięcy lotów przewoźnik zrealizował już ponad 10 tysięcy zamówień, a klienci Emirates dokonują codziennie przeszło 600 rezerwacji.
Nowa usługa umożliwia pasażerom w klasie biznes wybór dania głównego z wyprzedzeniem od 14 dni do 24 godzin przed lotem, dając im pewność, że za każdym razem otrzymają na pokładzie wybrany posiłek, a ponadto zapobiegając marnotrawieniu żywności. Dania, które dotąd cieszą się największą popularnością, to: smażona polędwica wołowa z sosem tymiankowym z ćwiartkami młodych ziemniaków z piekarnika i szparagami gotowanymi na parze, a także grillowana polędwica wołowa z kremem grzybowym, fasolką kenijską i ziemniakami gratin oraz pieczony kurczak z czarnym czosnkiem i ziemniakami fondant. Z kolei najczęściej wybieraną pozycją z menu śniadaniowego jest omlet z serem cheddar i szczypiorkiem podawany z kremem szpinakowym, przysmażanymi pieczarkami portobello i pieczonymi pomidorami w ziołach.
Aby zapewnić pasażerom najlepsze wrażenia kulinarne podczas lotu, Emirates zachęca do przejrzenia menu pokładowego na stronie Emirates lub w aplikacji Emirates, gdzie można wybrać dania z oferty inspirowanej kuchnią regionalną przygotowywane z miejscowych składników nawet na dwa tygodnie przed podróżą. Wśród posiłków w klasie biznes znajdują się specjalnie przygotowane przez szefa kuchni dania, takie jak naleśniki czekoladowo-orzechowe z musem morelowym i kremem z ricotty na śniadanie, dorsz pacyficzny po marokańsku podawany z pesto kolendrowym, kaszą mograbie z sosem pomidorowo-szafranowym, brokułami i pieczoną dynią z kardamonem na obiad, a także pstrąg łososiowy z patelni z kremem szafranowym, blanszowaną fasolką szparagową, burakiem duszonym, polentą i dymką na kolację.
W trakcie lotu personel pokładowy zobaczy rezerwacje na urządzeniach Apple i poda pasażerom wybrane przez nich dania. Rezerwacja posiłków uzupełnia obecny inteligentny system śledzenia preferencji klientów i raporty personelu pokładowego, które ułatwiają planowanie menu, optymalizację zapasów żywności i redukcję odpadów.
Cyfrowe narzędzia zarządzania podróżą to jeden z priorytetów linii Emirates. Usługę rezerwacji posiłków uzupełniają odprawa na stronie internetowej i w aplikacji, cyfrowe karty pokładowe i zarządzanie podróżą, dostęp do cyfrowego menu pokładowego, łatwa rejestracja w programie Skywards zapewniająca natychmiastowy dostęp do komunikatorów internetowych podczas lotu oraz możliwość tworzenia playlist w systemie rozrywki pokładowej ice przed lotem.
Bilety lotnicze do nabycia za naszym pośrednictwem.
rezerwacje@whynottravel.pl